انفجار نور، تعبیر زیبایی از امام خمینی(ره) در مورد انقلاب اسلامی بود
رئیس شورای حوزههای علمیهی استان تهران گفت: انفجار نور، تعبیر زیبایی از امام خمینی(ره) در مورد انقلاب اسلامی بود و نشان از نورانیت این نهضت دارد.
آیت الله علی اکبر رشاد در جمع طلاب در یک هزار و صد و بیست و ششمین جلسه درس خارج با گرامیداشت آغاز دهه فجر اظهار داشت:دهه نورانی فجر را گرامی میداریم، واژه دهه فجر از گفتمان امام اخذ شد و از ابتکارات ایشان بود.
وی بیان کرد:امام خمینی(ره)، انقلاب را انفجار نور تعبیر کردند، ایشان با اینکه فقیه بود و اصول خاصی همچون فقها داشت، اما در عین حال اینکه فیلسوف و عارفی بود که ادبیات خودرا دارد و یک رهبر مردمی و توده ای و در متن جمعه به شمار میرفت و به زبان مردم با سادگی و روان، سخن میگفت.
رئیس مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع) عنوان کرد:ایشان در کنار این ویژگیها، در عین حال نیز ادیب و شاعری زبردست بود و اشعار قوی دارد و البته شعر متاخر ایشان شعر عرفانی بود که بعد از انقلاب در سال 68 گفتند و در مجموعهای نیز نگارش شد.
وی تصریح کرد: این شعری است که به اشعار حافظ نزدیکتر است، بنده توفیق داشتم دیوران حضرت امام را تدوین کردهام در مقدمه آن ادوار ادبیات امام را توضیح دادهام .
آیتالله رشاد خاطرنشان کرد:ایشان، به رسم عادت، در لا به لای روزنامه ها و گزارشهای محرمانهشان، اشعاری را با خط زیبا مینوشتهاند و در شعر، ادبیات خاص خودشان را داشتند و در این زمینه صاحب سبک بودند.
وی گفت:بنیانگذار انقلاب اسلامی حتی در بیانیههایشان نیز چنین سبک و قلمی به روز داشتند که تاثیر بسیار زیادی در جامعه داشت و ملت ایران را با نهضت ایشان همراه ساخت.
مؤسس و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود:تعبیر انفجار نور در اقع ترکیب زیبایی بود که ایشان در مورد انقلاب اسلامی به کار گرفت.
وی بیان کرد:گرامی می داریم این ایام را و به روح پرفتوح این مرد عظیم تاریخ ساز تبریک می گوییم و خدا را شکر میکنیم که میراث او توسط فرزندانش حفظ شد و از محضر خلف صالح ایشان یعنی رهبر انقلاب که فردی شجاع و پرنبوغ و هوشمند و قدرتمند و در عین حال مظلومند بهره میگیریم.
آیتالله رشاد عنوان کرد:همچنین این ایام را به همه ملت و مستضعفین جهان و نیروهای مقاومت تبریک عرض میکنیم و یاد و خاطرات شهدا و رهروان این نهضت را زنده نگه میداریم.
وی با اشاره به مقاصد شریعت تصریح کرد: یکی از رسالتهای دین، حفظ بشریت است و اسلام می خواهد در خاندان نیز نسب را حفظ کند.
تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع) اظهار داشت: بلایی که بر سر کشورهای توسعه یافته آمده این است که نسب در این کشورها گم می شود و از این رو خانوادههای تک والدینی را می پذیرند.
وی گفت: این رویه، برگشت به دوران جاهلیت است، چرا که نَسب قداست دارد و باید حفظ شود خدای متعال در چند مورد در گفتگو با پیامبر(ص) به این مساله اشاره دارد.
آیتالله رشاد افزود:گم شدن نسب در جوامع پیشرفته و غربی فاجعه است و زمینه فروپاشی خانواده ها را به وجود اورده است.
وی تصریح کرد:شکل گیری نهاد خانواده از مقاصد شریعت است تا اصل و نسب حفظ شود، در دنیایی که بسیاری از حیوانات خانواده دارند و این حریم را حفظ می کنند، برخی از انسانها حاضر به حفظ نسب و حریم خانواده نیستند و برخلاف فطرت خویش حرکت میکنند.