ما سرمایه‌های عظیمی در حوزه معنویت داریم که هنوز به جهان عرضه نکرده‌ایم

ما سرمایه‌های عظیمی در حوزه معنویت داریم که هنوز به جهان عرضه نکرده‌ایم

ما سرمایه‌های عظیمی در حوزه معنویت داریم که هنوز به جهان عرضه نکرده‌ایم/ یکی از مطالبات مهم ما از حوزه علمیه، اخذ مجوز برای راه‌اندازی رشته سلامت معنوی است
رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران گفت: ما سرمایه‌های عظیمی در حوزه معنویت داریم که هنوز به جهان عرضه نکرده‌ایم.
آیت‌الله علی اکبر رشاد در ابتدای درس اخلاق حوزه علمیه امام رضا(ع) تهران با تبریک تقارن بهار طبیعت با بهار قرآن اظهار داشت: بهار طبیعت و بهار شریعت در سال جاری مقارن شدند و این تقارن می‌تواند پیام‌های مهمی را به همراه داشته باشد.
وی در خصوص ویژگی‌های بهار طبیعت افزود: در بهار طبیعت، طبیعت نو و تازه و درختان و گیاهان از نو سبز می‌شوند و شاخ و برگ تازه می‌گیرند و شکوفه می‌کنند و برای بار دادن آماده می‌شوند و در مجموع محشری و قیامتی در عالم طبیعت برپا می‌شود و موجودات طبیعی، زندگی را از سرمی‌گیرند.
رئیس شورای حوزه های علمیه استان تهران بیان کرد: اینکه مرگ همه طبیعت را فراگرفته بوده و دوباره به زندگی برمی‌گردند، از نشانه‌های الهی است و آیات فراوانی در خصوص زندگی طبیعت و از باب استدلال و بیان یک فرآیندی که در ید خدای متعال است نسبت به بیان پایان عمر ثانی و سرگرفتن عمر جدید از حیات را مطرح می‌کند.
وی تصریح کرد: گاهی از باب اینکه زندگی ما انسان‌ها همان طور که گیاهان و درختان در پاییز و زمستان می‌میرند و بهار و تابستان، زندگی دوباره‌ای دارند بپذیریم اینکه خدای متعال قادر است چنین روندی را در طبیعت اعمال کند و مشاهده کنیم چنین روندی را در حیات انسان نیز خداوند اعمال می‌کند و همان خدایی که گیاه خشکیده را احیا می‌کند و از نو به آن زندگی می‌بخشد راجع به انسان نیز توانایی دارد.
آیت الله رشاد همچنین عنوان کرد: ماه مبارک رمضان ابتدای سال معنویت است، چنان چه هر امری آغاز سالی دارد سال معنوی نیز با رمضان آغاز می‌شود؛ باید در سال جدید روند جدیدی را در رمضان آغاز کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در این ماه خود را آماده می‌کنیم تا برنامه‌ای که خداوند آن را تصویب کرده عملیاتی کنیم، خدای متعال در سه شب قدر نیز برنامه‌هایی را تصویب و تثبیت می‌کند و شب قدر سه مرحله برنامه آینده زیستی ما در یک سال و حتی یک عمر را رقم می‌زند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ما هر آن چه برای قدر آماده کنیم، خداوند آن را مقرر می‌کند و در شب اول برنامه تصویب می‌شود در دومین شب قدر تثبیت و شب سوم نیز بسته خواهد شد، ما ایام فوق‌العاده ای را در معنویت سپری می‌کنیم که باید قدر آن را بدانیم.
وی در خصوص مقوله معنویت افزود: در سالهای اخیر در نقاط مختلف جهان، مباحث معنوی با انگیزه‌های متنوع مطرح شده و انگیزه اصلی آن، خلائیست که در زندگی و حیات بشر و دوره مدرنیته و پسا مدرن به وجود آمده است.
آیت الله رشاد در این باره عنوان کرد: انسان در چنین برهه‌ای احساس پوچی و خلاء و کمبود می‌کند و به رغم اینکه از همه چیز برخوردار است و هر توانایی را دارد، با چنین احساسی مواجه می‌شود، شاید رفتارهایی از این انسانهای متمدن کذایی به دلیل احساس خلاء سر بزند که ما به عنوان مسلمان تعجب کنیم.
وی بیان کرد:انسان‌هایی که به پوچی رسیده‌اند کارهای ضد اخلاق و ضد انسانی انجام می‌دهند و گاه جنگ‌هایی را به راه می‌اندازند و قتل عام‌های گسترده‌ای را مرتکب می‌شوند که این یک نوع برآیند احساس خلاء و کمبود است و می‌خواهند دیده شوند و بگویند ما نیز هستیم.
رئیس و موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: این رفتارها را می‌توان براساس روانشناسی تحول نیز تحلیل کرد، مثلا برگزاری مراسمات و رفتارها و حتی ازدواج‌های عیجب و غریب شکل می‌گیرد و همه اینها به معنای پوچی است و رسیدن به انتهای خط در زندگی است.
وی خاطرنشان کرد: کارهای عجیبی در دنیای غربی اتفاق می افتد و پایان دادن به زندگی نیز برای آنان آسان است، زیرا دیگر از زندگی مادی نیز لذتی نمی‌برند و حتی برای کسب معنویت نیز گاهی دست به کارهای عجیب و مصرف مواد مخدر و توهم زا می‌زنند.
آیت الله رشاد اظهار داشت: در این جوامع متمدن، مذاهب و فرقه‌های انحرافی عجیبی وجریان‌های معنوی پدید می‌آید که متاسفانه برخی از جوانان تحت تاثیر این فرقه‌ها قرار می‌گیرند.
وی گفت: وهابیت و شاخه‌هایی چون داعش نیز از گروههای افراطی و انحرافی هستند که خود را مسلمان می‌دانند اما دست به جنایات مختلفی می‌زنند و به دلیل قساوتی که ناشی از نگاه افراطی به اسلام دارند، آبروی اسلام را بردند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: همین فرقه‌ها و مذاهب انحرافی اگر مبانی دینی و معارف ناب اهل بیت(ع) را به خوبی برای آنها بیان کنیم می‌تواند اثرگذار باشد، ما سرمایه‌های عظیمی در حوزه معنویت داریم که هنوز به جهان عرضه نکرده‌ایم؛ همه ما باید به لحاظ معنوی تاثیر گذاری داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در مردم جهان خلایی است که اگر ما بتوانیم معنویت و دین را به دیگران منتقل کردیم موفق می‌شویم، در اغتشاشات اخیر مهم‌ترین بعد خلا معنوی بود و حیث معنوی و جمالی دین به این نسل منتقل نشده است و این جزئی از رسالت حوزه به شمار می‌رود.
آیت الله رشاد بیان کرد: یکی از مطالبات مهم ما از حوزه علمیه، اخذ مجوز برای راه‌اندازی رشته سلامت معنوی است که دراین باره نباید تعلل کرد، همان طور که در دانشگاهها این رشته راه افتاده است.
وی عنوان کرد: معنویت، چتر دین است، ما علمای بزرگی داشتیم که رفتار معنوی داشتند و جلسات اخلاقی عظیمی را به راه می‌انداختند که بسیار تاثیر گذار بود و مردم را جذب می‌کرد، طلاب باید سبک زندگی این علما را الگو قرار دهند.

 

دیدگاهتان را بنویسید